Verschil tussen een blog en website?

Het verschil tussen een blog en een website is dat een blog hoofdzakelijk bestaat uit artikelen en commentaar van bezoekers. Deze "blog posts" zijn vaak gegroepeerd op datum of op categorie.

Op een blog wordt er ook vaak gezocht naar een interactie met bezoekers door een reactie formulier te plaatsen waarop bezoekers een reactie kunnen achterlaten.
Grootste verschillen

-Een blog heeft ruimte voor reactie op de inhoud.

-Een blog is vaak sneller gemaakt dan een website, zonder programmeer ervaring.

-Een website heeft meer mogelijkheden betreft ontwerp en navigatie.

-Een website heeft een aparte hosting provider en domeinnaam nodig

-Een blog is vaak gratis

Je kunt ook een blog maken op je website, alleen zul je dan de nieuwe "blog posts" handmatig door html code moeten toevoegen en sorteren of gebruik maken van een wordpress plugin. Meer over wordpress in een later stadium.
Een blog is makkelijker te maken maar...

Omdat een blog sneller in elkaar gezet is wil nog niet zeggen dat je die optie moet kiezen. Veel mensen maken de fout door een blog te kiezen terwijl ze beter een website kunnen maken.

Standaard websites laden vaak sneller dan een blog en hebben een schonere html code. Altijd handig voor zoekmachine optimalisatie.

Veel mensen kiezen voor een blog omdat ze niet de kennis hebben om de vormgeving van een website te maken of omdat ze geen templates kunnen vinden.

Noot: Laat dit absoluut geen reden zijn om je tegen te houden aangezien er genoeg mogelijkheden te vinden zijn voor gratis templates.

Site Build It! en de Websitemaker van mijndomein zijn daar erg handig voor, ideale oplossing voor beginners.

Hopelijk heb je nu iets meer informatie om de keuze te maken en begrijp je het verschil tussen een blog of website.

Persoonlijk kies ik 9 van de 10 keer voor een website omdat ik daar simpel gezegd, meer mogelijkheden heb.

  • Home