Wat is Facebook

Indien je een van de weinige mensen bent die nog nooit van facebook heeft gehoord, hier een korte uitleg.

Facebook is ontstaan in 2004 en bedacht door 3 studenten uit Amerika, die een website hadden gemaakt, zodat mede studenten, foto's, filmpjes en informatie konden delen. De website heette thefacebook.com en werd door enorm succes, na 1 maand online te zijn al uitgebreid naar andere scholen en universiteiten. In 2005 werd de naam veranderd naar facebook en hadden ze al ruim 5 miljoen gebruikers.

In eerste instantie was facebook bedoeld voor scholieren en studenten maar tegenwoordig kan iedereen zich aanmelden die ouder is dan 13 jaar. Net als Hyves is facebook een sociaal netwerk.

Om gebruik te maken van Facebook moet je eerst een gratis account aanmaken en een geldig emailadres invullen. Volgens de voorwaarden van Facebook moet een gebruiker minimaal 13 jaar oud zijn

Nadat je jezelf hebt aangemeld, zul je een paar vragen moeten beantwoorden over waar je werkt, waar je naar school ging en waar je woont. Daarna zal Facebook een profiel voor je aanmaken.
Facebook biedt meerdere manieren om vrienden te vinden:

Door middel van je emailadres kun je toestemming geven dat facebook je mailinglijst bekijkt om reeds geregistreerde vrienden te vinden. Je kunt lid worden van een bepaalde groep op Facebook en door de lijst met leden te bladeren. Laatste mogelijkheid is om de zoekbalk bovenaan de Facebook website gebruiken.

Je kunt zoeken op mensen, plaatsen, groepen en bedrijven.

Op Hyves kon je iemand tikken als je aandacht wilde of contact wilde maken. Op facebook hebben ze ook zoiets maar dan heet het porren. Ook dan krijgt iemand een melding dat hij/zij een por heeft gekregen.
Facebook voor je website

Door gebruik te maken van Facebook, kun je je website sociaal maken en onder de aandacht brengen. Er zijn diverse plugins waarmee je gemakkelijk sociale functies toe kunt voegen aan je website.

Voor een overzicht van alle plugins kun je op deze pagina van Facebook kijken.

Zelf gebruik ik ook enkele plugins op deze website. Ik maak gebruik van de "Like Box" en de "Like Button"

Ideale manier om je website te promoten en om aan je bezoekers te laten zien welke pagina's veel gedeeld worden. Altijd handig om je reputatie mee te vergroten.

  • Home