Sociale netwerken en hoe je deze kunt gebruiken

Tegenwoordig ontkom je er bijna niet; sociale netwerken zoals Hyves, Twitter en Facebook. Sommige mensen vinden het geweldig, anderen willen er niets van weten. Feit is dat elke succesvolle website, gebruik maakt van deze netwerken om hun producten, diensten of blog te promoten.
Wat is Twitter

Twitter is een micro blogging website, waar je korte berichten van 140 tekens kan plaatsen, zodat de mensen die je volgen dit kunnen lezen. Persoonlijk gebruik ik Twitter alleen om mijn wekelijkse nieuwsbrief te versturen of om mjn "volgers" op de hoogte te brengen van interessante artikelen.

Twitter is niet alleen bedoeld om de gehele dag een website of product te promoten. Je krijgt de meeste waardering wanneer je ook werkelijk contact hebt met volgers door antwoord te geven op vragen of gewoon een kort gesprek voert.

Hier kun je meer lezen over het gebruik van Twitter

Wat is Facebook

Facebook is enorm in opmars de laatste tijd. Steeds meer nederlanders ontdekken het medium Facebook. Zelf gebruik ik Facebook al ruim 2 jaar voor andere projecten.

Facebook is veel uitgebreider dan Twitter, je kunt langere berichten plaatsen, een foto album maken en veel verder gaan in de communicatie met vrienden cq. volgers. Regelmatig plaats ik een quote of een mening, om reactie en interactie uit te lokken van mijn Facebook vrienden. Zo hou ik ze geinteresseerd en actief.

Meer over het ontstaan en het gebruik van Facebook kun je hier lezen.

Wat is Google + 1

De nieuwste uitvinding van Google is de + 1 optie. Het is nog niet helemaal duidelijk in hoeverre deze nieuwe uitvinding van Google uit zal pakken met betrekking op social netwerken of de waardering van uw website.

Het is in ieder geval een nieuwe ontdekking waarbij je een sociaal netwerk kan maken met volgers, geinteresseerde en vrienden waarbij mensen door op de + 1 knop te drukken, een website kunnen waarderen als een aanrader.

Meer over Google plus kun je hier lezen.

Ook kun je een kring vormen met mensen in dezelfde branche of interesses. Een Google + 1 account kunt u hier gratis aanmaken door in te loggen met je Google webmaster acount.
Wat is Pinterest

Een redelijk nieuwe sensatie op het internet en nu al uitgeroepen tot snelst groeiende website ooit.

Op Pinteres kunnen mensen afbeeldingen die ze op het internet vinden "pinnen" en deze plaatsen op hun eigen "bord""door middel van een "pin-it" button.

Op deze borden kan ook een link naar keuze geplaatst worden waardoor je meer bezoekers naar je website of product kunt krijgen. Niet te vergeten dat je weer een extra link naar je website hebt

Alle pins zijn openbaar en kunnen dus makkelijk gedeeld worden met andere gebruikers waardoor de viraliteit heel hoog is.

  • Home