Kies een hosting provider

Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd is het tijd om een hosting provider te kiezen. Een hosting provider zorgt voor ruimte op een server, waar je website gehost gaat worden. Ze bieden je hulp en ondersteuning bij het maken van je website en email accounts (bijvoorbeeld info@jouwwebsite.nl)

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat een webhost, weinig storing heeft, goede service en goede prijzen.

De tientallen (misschien zelfs meer) bedrijven die hosting leveren lijken op elkaar, het verschil zit hem vaak in de opslag ruimte, aantal email accounts of data verkeer dat is toegestaan per maand.

Ik adviseer je om je hosting pakket te kiezen bij hetzelfde bedrijf waar je ook een domeinnaam hebt geregistreerd. Het is namelijk best ingewikkeld om achteraf je domeinnaam te verhuizen van het ene naar het andere bedrijf als je besluit om je website online te plaatsen.
All in one hosting: Mijndomein Websitemaker

Dit is een van de betere nederlandstalige opties die je kunt kiezen, indien je weinig tot geen ervaring hebt, met het maken van een website. Ik weet dat er meerdere mogelijkheden zijn maar persoonlijk heb ik goede ervaring met deze optie. Je hoeft geen aparte domeinnaam te registreren of een apart hostingpakket te kiezen. Alles zit bij de prijs inbegrepen.


Alle tools die je nodig hebt om jouw website een succes te maken, heb je hier in 1 pakket.

Domeinnaam, hosting provider, website builder en marketing tools waarmee je makkelijk je artikelen of paginas kan doorsturen naar sociale netwerken zoals Facebook, Hyves, Twitter, LinkedIn en nog vele anderen.

Bij de Websitemaker van Mijndomein kun je gebruik maken van templates of je kunt je eigen ontwerp maken en deze gebruiken. Indien je een template kiest, hoef je alleen maar tekst toe te voegen dus html kennis is niet nodig.

De conclusie voor de websitemaker is:

Point ----> klik -----> invullen -----> Opslaan.
Site Build It (SBI)

Voor sommige onbekend en voor andere niet meer weg te denken bij het maken van een website.....Site Build It! oftwel "SBI". De meest complete webdesign/hosting/marketing en reasearch tool op het internet.

Een van de betere boeken die ik je kan aanraden op het gebied van webdesign en geld verdienen online, is Ken Evoy's Make Your Site Sell. (je kunt het gratis downloaden.) Ken Evoy is oprichter van Site Build It!, een hostingprovider voor webmasters die een professionele site willen bouwen

Ondanks het boek in het engels is geschreven, is het voor iedereen prima te lezen en heb je geen hogeschool engels nodig.

SBI kost meer dan een gemiddelde webhost (ongeveer 29 euro per maand) maar de hoeveelheid tools en hulp is onvoorstelbaar en is uniek voor welke webhost dan ook. Ook bieden ze een 90 dagen geld terug garantie.

  • Home