10 SEO Tips (search engine optimization)

Als je ergens op internet, mensen hoort praten over on-page seo dan bedoelen ze eigenlijk alle elementen van de website zelf, zoals titel, zoekwoorden, indeling, vormgeving etcetera.

Oftewel alle elementen die je zelf aan kunt passen in je website.

Off-page seo is dus alle wat er buiten valt, zoals het aantal links naar je website, wat voor websites linken er naar jou en hoe actief ben je op sociale netwerken en forums.

Er zijn heel veel manieren waarop mensen hun website optimaliseren maar ik heb van alle artikelen en websites die ik gelezen heb, de beste 10 SEO tips eruit gehaald en samengevat.
Top 10 beste SEO Tips

1. Title tag

Zoals de tag al aangeeft is dit de titel van je website. Een van de belangrijkste dingen van je website. De titel is de blikvanger in de zoekresultaten. Zorg voor een goede en duidelijke titel en hou de tekst onder 63 karakters. (Limiet die Google heeft ingesteld)


2. Omschrijving (description meta tag)

Lijkt me duidelijk wat hiermee bedoeld wordt. Dit is de omschrijving die zichtbaar is onder titel in de zoekresultaten. Neem de tijd om een goede en relevante omschrijving te maken voor elke pagina.


3. H1-H2-H3 tags

Dit zijn de tags die je geeft aan headlines in je tekst, waarmee de H1 tag het belangrijskte is. Zorg dat je gewenste zoekwoorden in deze tags staan. Ondanks er zes H-tags zijn, worden H1 t/m H3 het meest gebruikt.


4. Eerste paragraaf

Ook erg belangrijk is de eerste paragraaf, en dan met name de eerste 250 woorden. Het wil namelijk weleens voorkomen dat een deel van de eerste paragraaf in de zoekresultaten verschijnt, in plaats van de omschrijving (description meta tag)


5. Anchor teksten

Indien je pagina's binnen je website naar elkaar toe wilt linken, is het belangrijk dat je de belangrijkste zoekwoorden in de linktekst gebruikt. Vermijd het gebruik van links met teksten als "klik hier".


6. Nadruk leggen op zoektermen

Leg extra nadruk op belangrijke zoektermen in je tekst. Maak ze een paar keer dikgedrukt of schuin om ze net dat beetje extra aandacht te geven maar overdrijf het niet.


7. Inhoud

Zorg ervoor dat je belangrijkste zoektermen een aantal keer voorkomen op elke pagina. Deel in je gedachte de pagina in 3 delen (boven, midden, onder) en verdeel de zoektermen zo gelijk mogelijk. Ook hier geld, overdrijf het niet


8. Afbeeldingen

Een van de meest vergeten aspecten zijn de alt tags. Geef elke afbeelding een "alt tag" met je belangrijkste zoekwoorden. Je kunt namelijk ook gevonden worden als er een zoekopdracht naar afbeeldingen wordt gedaan.


9. Bestandsnaam

Gebruik indien mogelijk zoekwoorden in de bestandsnamen van je website. Heb je bijvoorbeeld een pagina over zwemmen voor beginners. Noem die pagina dan ook "zwemmen voor beginners" en doe niet te moeilijk over het verzinnen van een bestandsnaam.
10. Keyword meta tag

Niet meer zo belangrijk als vroeger maar toch adviseer ik je om deze tag in je website te blijven gebruiken. Het is een goede samenvatting over wat het onderwerp van een pagina is.


Indien je de bovenste tips aanhoud, zul je al meer on-page seo gedaan hebben dan veel andere websites op het internet. Helaas zijn er steeds meer mensen die erover schrijven, dan dat ze het zelf werkelijk toepassen

  • Home