Wat is Google +1

We kunnen er niet omheen dat dit een antwoord is op Facebook en dit is duidelijk Googles' manier om een slaatje te slaan uit het sociale netwerk gebeuren.

Met ruim 50 miljoen gebruikers in het laatste kwartaal, timmeren ze aardig aan de weg en is het dus zeker de moeite waard om dit netwerk te noemen.

Door deze cirkels kun je vrienden en familie sorteren zodat je bepaalde inhoud gericht kan delen met een bepaalde groep mensen en niet automatisch met je hele vriendenlijst.

Ook het sorteren van de gewenste updates gaat door middel van een paar klikken.

Je hoeft dus niet alle berichten door te lezen om updates van familie en vrienden te lezen.

Bij Google plus 1 gebruikt je in een bericht, het + teken voor de naam van een contactpersoon, vriend of familielid.

Het programma van Google probeert die persoon dan automatisch een email te versturen waarin vermeld wordt dat hij/zij genoemd is in een bericht.

Voordat Googles' sociale netwerk een feit was, waren ze al begonnen met de Google +1 button. Eigenlijk hetzelfde als de Facebook like button.

Bezoekers van een website kunnen door de +1 button te gebruiken, aangeven dat zij een website of pagina interessant vinden.
Mijn Google + account kun je hier vinden, dan krijg je meteen een idee hoe het eruitziet.

De bekende Google+ knop wordt steeds belangrijker voor je geloofwaardigheid online. Althans in de ogen van Google. Zij zijn van mening dat wanneer mensen jouw website of artikel een +1 geven, dat je een soort van authoriteit bent op jouw kennis gebied.

Wanneer je een Google+ account hebt gemaakt, dan kun je deze linken aan je website of blog waarmee je aangeeft dat jij en jij alleen de auteur bent van de inhoud. Dit heet Google Authorship, een zeer belangrijk aspect wanneer je goed wilt scoren in de zoekresultaten.

Je zult begrijpen dat alle +1 die je krijgt van uw bezoekers, je zeker zal helpen in de zoekresultaten.

  • Home